Соціальні настрої та поведінка населення України в період голоду 1946–1947 рр. - Рабенчук, О.П. (Український історичний журнал, 2006)
У пропонованій розвідці розглядається проблема штучно створеного радянською владою голоду 1946–1947 рр. в її соціальному аспекті. Автором вивчається суспільна атмосфера, морально-психологічний стан, настрій населення України під час голоду та з’ясовуються особливості поведінки й реакції людей на продовольчу скруту.