Феномен княжого двору на Русі - Котляр, М.Ф. (Український історичний журнал, 2006)
Діяльність двору государя в Давньоруській державі охоплювала основні сторони її життя. Розглянуто історію виникнення й розвитку двору як владної інституції, діяльність його посадовців (дворський, печатник, тисяцький тощо) і міністеріалів на матеріалі Київського XII ст., Галицько-Волинського XI–XII ст. та інших літописів.