До історії Київської історичної школи: Павло Андрійович Іванов - Музичко, О.Є.; Хмарський, В.М. (Український історичний журнал, 2006)
Статтю присвячено висвітленню життєвого шляху, з’ясуванню творчого доробку одного з учнів В.Б. Антоновича — П.А. Іванова. Його біографію можна умовно розділити на три періоди — київський, миколаївський та одеський. Проблематика досліджень може бути поділена на дві частини — історія середньовічної Волині і Південної України останньої чверті XVIII ст. (діяльність імперської адміністрації та доля українського козацтва після зруйнування Запорізької Січі).