Медведівський Миколаївський монастир: від перших згадок до XXI ст. - Лавріненко, Н.П. (Український історичний журнал, 2008)
На основі архівних документів і власних польових досліджень автор висвітлює історію Медведівського Миколаївського монастиря, його участь у подіях Коліївщини та освітню діяльність, простежує розвиток монастирського архітектурного ансамблю.