Образ Центральної Ради у свідомості селян на початковому етапі Української революції - Скальський, В.В. (Український історичний журнал, 2008)
Статтю присвячено проблемі сприйняття українським суспільством Української революції 1917-1921 рр., зокрема діяльності Центральної Ради. Здіїснено спробу розглянути революційні процеси з нових методологічних підходів. Досліджуючи джерела інформацїі, якими потенційно могли послуговуватись українські селяни, автор намагаеться створити образ Центральної Ради, притаманний уяві останніх. Це дає змогу глибше зрозуміти мотиви поведінки селянства в 1917 р.