Проблема визначення кордонів України в період Центральної Ради (1917-1918 рр.) - Бойко, О.Д. (Український історичний журнал, 2008)
У статті досліджується питання визначення території і кордонів, яке для української нацїї постало одночасно з вимогою національнo-державного самовизначення України на початку Української революції. Головну увагу присвячено громадськo-політичним подіям та державно-правовим актам, за якими відбувалися територіальні зміни протягом 1917-1918 рр.