Політична боротьба за владу в Українській Народній Республіці в перші місяці її проголошення - Верстюк, В.Ф. (Український історичний журнал, 2008)
У статті розглядається перебіг подій, які передували та супроводжували проголошення Української Народної республіки. Аналізується складний процес формування ставлення різних політичних cuл до ідеї українсьної державності та конкретної держави, відстежується боротьба за формування державних інституцій УНР. У центрі уваги політичне протистояння Української Центральної Ради та більшовиків.