Конфесійні трансформації внаслідок українсько-польського переселення 1944-1946 рр. - Стоцький, Я.В. (Український історичний журнал, 2008)
У статті досліджується, як процеси переселення українців із Польщі та поляків – із України відбилися на конфесійному житті релігійних громад у Західній Україні та у Східній Польщі.