Гетьманат Павла Скоропадського з погляду німецько-австрійських союзників - Пиріг, Р.Я. (Український історичний журнал, 2008)
У статті висвітлюється складне і суперечливе сприйняття образу Української Держави 1918 р. владними інститутами, політиками і пресою Німеччини та Австро-Угорщини, детермінованість цих уявлень умовами Брестського мирного договору і фактичною окупацією краю.