К.А.Мацієвич - науковець, дипломат, громадсько-політичний діяч - Єпик, Л.I. (Український історичний журнал, 2007)
Досліджується життєвий шлях, громадсько-політична й дипломатична діяльність К.А.Мацієвича наприкінці XIX ст., у період Української революції 1917-1921 рр. та в 1920-1940-х рр., яка досі не була висвітлена в історіографії. Учений-аграрник, журналіст, викладач, професор Кость Мацієвич (1873-1942 рр.) зробив вагомий внесок у боротьбу за незалежність України.