Епістолярна спадщина Євгена Чикаленка - Старовойтенко, І.М. (Український історичний журнал, 2007)
У статті досліджується духовне життя України кінця ХІХ - початку XX ст. за листуванням Є.Х.Чикаленка - відомого громадсько-політичного й культурного діяча. Епістолярні джерела відобразили участь у численних громадських заходах як Є.Чикаленка, так і його відомих сучасників, а також їхні оцінки та осмислення подій, які становили зміст українського національного руху зазначеного періоду.