Київська Русь і країни Європи: характерні риси східнослов'янської державності, рівні міжнародних відносин та напрями контактів - Моця, О.П. (Український історичний журнал, 2007)
У статті розглядаються питання розвитку державотворчих процесів на півдні східнослов’янської ойкумени в кінці І - на початку II тис. н.е., специфічні риси першої держави східних слов’ян протягом кількох століть, а також напрями зовнішньополітичної діяльності її зверхників у часи ранньофеодальної монархії та феодальної роздробленості.