Фольклористичні та етнографічні праці Василя Доманицького - Рутковська, О. (Народна творчість та етнографія, 2002)
До 125-річчя від дня народження вченого. Лише 33 роки життя відвела доля цьому невтомному трудівникові на літературній, науковій і громадській ниві. "Перший на працю, останній на спочинок”, — ці слова характеризують його найяскравіше. Він поспішав жити, бо боявся, що чогось не встигне зробити. Незважаючи на тяжку хворобу і тривале лікування, намагався опанувати різні напрямки гуманітарних знань.