Бандурист світової слави Володимир Луців - Дутчак, В. (Народна творчість та етнографія, 2002)
Нещодавно у Львові вийшло друком унікальне мемуарне видання про одного митця діаспори. Книга “Від Бистриці до Темзи” розповідає про співака, бандуриста, мистецького критика, імпресаріо-менеджера численних гастролей колективів українського зарубіжжя, пропагандиста української культури в світі — Володимира Луціва, що вже багато років проживає в Лондоні — столиці Великобританії, а сам родом з Прикарпаття (нар. 25 червня 1929 р.), є уродженцем, а віднедавна і почесним громадянином міста Надвірної.