Дмитро Дорошенко: «перший» чи «другий» в українській історіографії першої половини XX ст.? (Досвід вивчення інтелектуальної біографії історика) - Андрєєв, В.М. (Український історичний журнал, 2007)
8 квітня 2007 р. виповнилося 125 років від дня народження Дмитра Івановича Дорошенка (1882-1951 рр.), відомого українського історика, громадсько-політичного й державного діяча, творчий доробок якого налічує понад 1000 праць з історії України, української історіографії, історії культури, релігії та церкви. Багато праць ученого не втратили свого наукового значення й у наш час.