Князівський рід Масальських за матеріалами Литовської метрики (середина XV - перша половина XVI ст.) - Блануца, А.В.; Ващук, Д.П. (Український історичний журнал, 2007)
У статті на основі актів Литовської метрики досліджено політичні, правові, економічні, майнові та родинні аспекти життя й діяльності представників князівського роду Масальських у Великому князівстві Литовському середини XV - у першій половині XVI ст. Виділено три групи князів: нащадки Володимира (Володка) Юрійовича, Василя Юрійовича та Семена Юрійовича. Земельні володіння роду були розташовані на всій території держави, включаючи й Волинь, а окремі його представники внаслідок московсько-литовських воєн на зламі XV-XVI ст. еміґрували до Московії.