Стратегічне бачення механізму управління промисловим виробництвом в Україні (до 100-річчя Чумаченка Миколи Григоровича) - Столяров, В.Ф. (Вісник економічної науки України, 2025)
В статті розкриті ключові події життєвого шляху видатного українського вченого-економіста, доктора економічних наук, професора, академіка Національної академії наук України, першого Президента Академії економічних наук України Чумаченка Миколи Григоровича. Розкрита його особиста роль у науковому становленні і зростанні автора статті, у формуванні пошукових наукових досліджень економіки, соціології і екології промислового виробництва як основи національного господарювання та запоруки людиноцентриського розвитку регіонів в суверенній, незалежній і соборній Україні. У формі історико-аналітичних нарисів наведені приклади проявів його доброти і людяності, професіоналізму і наукових передбачень, патріотичної відданості козацькому РОДу і Батьківщині. Представлені окремі результати наукової діяльності послідовників і продовжувачів його ідей за пріоритетними напрямами пошукових досліджень, які орієнтовані на формування національно-консолідованої платформи і забезпечення національно-цивілізаційної безпеки України.