Об игровой задаче поиска движущихся объектов для модели полумарковского типа - Дзюбенко, К.Г.; Чикрий, A.A. (Проблемы управления и информатики, 2006)
Розглянуто проблему переслідування на багатовимірній цілочисленній решітці у випадку, коли положення та швидкість втікача утворюють процес напівмарківського типу. Отримано формулу перехідної ймовірності для вкладеного марківського ланцюга. Знайдено формулу перехідної ймовірності для неоднорідного марківського ланцюга, що описує положення втікача. Виведено формулу для ймовірності невиявлення до заданого моменту часу. Як приклад для спеціального виду розподілу стратегій переслідуваного розглянуто оптимізацію ймовірності виявлення до моменту 2.