Невідомий автор ілюстративних матеріалів, доданих до "Літописної оповіді про Малу Росію…” та "Історії донських козаків…” О. І. Рігельмана - Полторак, В. (Чорноморська минувшина, 2006)
У статті проаналізовані зв’язки між українським та донським козацтвом у сфері іконографії та портретного живопису другої половини XVIII ст. Зроблена спроба визначити автора (авторів) ілюстрацій перших видань історичних робіт О. І. Рігельмана. Розглядається мистецьке та джерелознавче значення ілюстрацій.