Модифицированный метод наименьших квадратов в обобщенно-инвариантной постановке - Булычев, Ю.Г.; Елисеев, А.В. (Проблемы управления и информатики, 2006)
Розв’язано задачу обробки вимірів з динамічними перешкодами спостереження. Отриманий метод інваріантний до кусочнонеперервних перешкод детермінованої структури з невідомими параметрами. Метод не вимагає розширення простору стану і забезпечує підвищення оперативності розв’язку задачі оцінювання. Наведено ілюстративний приклад, що підтверджує ефективність методу.