Новый подход к выделению визуально подобных цветов изображений - Вовк, О.Л. (Проблемы управления и информатики, 2006)
Розглянуто бітову маску взаємозв’язків і рангів колірних компонентів пікселів для виділення візуально подібних кольорів зображень. Запропонований підхід орієнтований на обробку колірних характеристик зображень в просторі з рівнозначними складовими, для прикладу вибраний простір кольорів RGB.