Об эффективности методов защиты Земли от астероидов - Пилькевич, И.А. (Проблемы управления и информатики, 2007)
Розглянуто сучасні світові праці з аналізу небезпеки від небесних тіл, які пересікають орбіту Землі. Ймовірність зіткнення астероїдів із Землею пропонується оцінювати за Туринською шкалою. Розглянуто методи захисту Землі від астероїдної небезпеки, а також оцінюється їх ефективність. Зроблено висновок про перспективність попередження катастрофи космічного масштабу через радіолокаційні спостереження за малими планетами як напряму захисту, а також необхідність подальшого вдосконалення систем захисту Землі.