Решение комплексных обратных задач для псевдопараболических многокомпонентных распределенных систем - Сергиенко, И.В.; Дейнека, В.С. (Проблемы управления и информатики, 2007)
Для ряду комплексних обернених задач відновлення параметрів багатокомпонентних псевдопараболічних розподілених систем запропоновано обчислювальні алгоритми реалізації градієнтних методів на основі розв’язання прямих і спряжених задач у слабких постановках. Запропонований підхід виключає необхідність явної побудови функціоналів Лагранжа та використання функцій Гріна.