Етнокультурні стереотипи в буковинських паремічних висловах - Притулик, Н. (Матеріали до української етнології, 2007)
Стаття присвячена етнолінгвістичному питанню відображення етноуявлень українців Буковини в їхньому мовленні. Зокрема розглядаються паремії, складовими яких є етноніми, що сьогодні побутують у с. Погорілівка Застанівського р-ну Чернівецької обл. Це дає можливість простежити ставлення буковинських українців до інших етносів, зумовлене міжетнічними стосунками і різні історичні періоди.