До вивчення давнього житла Правобережного Полісся - Верговська, М. (Матеріали до української етнології, 2007)
Простежуються будівельні традиції житла Правобережного Полісся XVI, XVII, XVIII століть на прикладі пам’яток з експозиції Музею народної архітектури та побуту НАН України.