Утвердження самобутності української усної словесності (за матеріалами періодики першої половини ХІХ ст.) - Смірнова, Н. (Матеріали до української етнології, 2007)
У статті аналізуються фольклорні публікації в журналах та альманахах першої половини XIX ст.