Про топонімічну прозу Поділля - Шевчук, В. (Матеріали до української етнології, 2007)
У статті аналізуються трактування назв населених пунктів, які згадуються у місцевих легендах та переказах, а також розглядаються тлумачення номінацій географічних об’єктів Поділля, пов’язаних із найменуванням річок та водоймищ.