Феномен буковинської толерантності у контексті взаємин православних з іновірцями в кінці XIV - на початку ХХ ст. - Чучко, М. (Матеріали до української етнології, 2007)
У статті висвітлюються питання толерантного та нетерпимого ставлення православних жителів Буковини до представників інших конфесій у період входження краю до складу Молдови. Аналізуються причини позитивних змін щодо сприйняття іновірних православними Габсбурзької Буковини під впливом заходів цісарської адміністрації.