Восстановление вектора состояния нелинейных динамических систем - Кунцевич, В.М. (Проблемы управления и информатики, 2007)
Показано, що задача відновлення вектора стану нелінійних і у загальному випадку нестаціонарних динамічних систем зводиться до необхідності забезпечення робастної стійкості розширеної системи відповідним вибором закону керування системою відновлення. Достатні умови робастної стійкості «в області» визначено на основі зведення нелінійних функцій до квазілінійної форми. Отримано обмеження у вигляді нерівностей, виконання яких забезпечує розв’язок задачі відновлення вектора стану.