Синтез алгоритма адаптивного терминального управления инерционной системой второго порядка при наличии ограниченных помех - Кучеров, Д.П. (Проблемы управления и информатики, 2007)
Розглянуто задачу термінального керування системою другого порядку з інерційністю. Припускається, що апріорна інформація щодо параметрів системи невідома, в каналах виміру фазових координат присутні шуми, обмежені за рівнем. Запропоновано алгоритм адаптації, створений на основі процедури навчання розпізнаванню ситуацій керування. Наведено приклад синтезу системи.