Двумерные модели беспроводных сотовых сетей связи с бесконечными очередями h-вызовов - Ким, Чи Сон; Меликов, А.З.; Пономаренко, Л.А. (Проблемы управления и информатики, 2007)
Пропонуються прості обчислювальні процедури наближеного розрахунку двовимірних моделей стільникових мереж зв’язку зі схемою резервування каналів, в яких можлива організація необмеженої черги терплячих чи нетерплячих h -викликів. Нові виклики обслуговуються відповідно до схеми із явними втратами. На відміну від класичних моделей названих мереж допускається, що нові й h -виклики не ідентичнi за часом зайняття радіоканалів. Результати числових експериментів показують, що запропоновані формули мають високу точність для мікрой пікостільників, в яких інтенсивність h -викликів суттєво перевищує інтенсивність нових викликів.