Спогади учасників вільнокозацького руху півдня України на сторінках "Українського козацтва” - Джумига, Є. (Чорноморська минувшина, 2008)
У статті розглядаються спогади вільних козаків півдня України, які були надруковані на сторінках еміграційного видання «Українське козацтво» протягом 1970 – початку 1980-х рр. Аналізуються вільнокозацькі формування Херсонщини та Катеринославщини, їх заснування, соціальна база, діяльність та участь у війні УНР проти Радянської Росії.