Математическая модель задачи оптимизации одной многопроцессорной вычислительной системы и ее решение - Емец, О.А.; Емец, Е.М.; Чиликина, Т.В. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Побудовано математичну модель задачі оптимізації роботи багатопроцесорної обчислювальної системи як задачі евклідової комбінаторної оптимізації на вершинно розташованій множині. Сформульовано та доведено твердження про умову існування допустимого розв’язку таких задач. Запропоновано метод розв’язання задач такого типу як узагальнення методу комбінаторного відсікання.