Нелинейный оцениватель состояния по данным на скользящем интервале и возможность его применения в задаче ориентации космического аппарата - Губарев, В.Ф.; Дарьин, А.Н.; Лысюченко, А.Н. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Розглянуто принципову можливість оцінювання кутів Ейлера–Крилова та проекцій кутової швидкості космічного апарата за наближеними даними неповних вимірювань на основі методу змінного інтервалу і нелінійного оцінювача. Чисельним моделюванням встановлено низку важливих властивостей методу, зокрема його робастність та умови стійкості.