О максимальном множестве начальных условий в задачах практической устойчивости дискретной системы - Башняков, А.Н.; Пичкур, В.В.; Хитько, И.В. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Обґрунтовано властивості множин досяжності дискретної системи, на основі яких доводиться компактність максимальної множини початкових умов, властивості її границі та внутрішніх точок. Для лінійної дискретної системи отримано функцію Мінковського, обернену функцію Мінковського та опорну функцію максимальної множини, а також критерій приналежності точки до її границі. Результати мають алгоритмічну спрямованість.