Показатели функционирования и устойчивости систем с многопараметрическими регуляторами - Ладанюк, А.П.; Крониковский, Д.О. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Досліджено алгоритми оптимізації багатопараметричних регуляторів, якості функціонування та стійкості систем з ПІД- та ПІДД2Д3-регуляторами. Використано методологію, запропоновану Ю.П. Ніколаєвим для ПІД-регуляторів, яку модифіковано для багатопараметричного ПІДД2Д3-регулятора. Проведено порівняльний аналіз стійкості систем з цими регуляторами за наявності тривалого запізнення.