Геометрическая модель системы управления, представленная на поверхности комплексной ошибки - Агамалов, О.Н. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Розглянуто модель системи керування, що базується на обчисленні комплексної помилки і дозволяє встановити оптимальний закон керування об’єктом як рівняння геодезичної кривої на поверхні комплексної помилки. Визначено умову стійкості системи автоматичного керування на поверхні (просторі) комплексної помилки.