О структурно-параметрической идентификации в условиях ограниченной неопределенности и аппроксимирующих моделях многомерных систем - Губарев, В.Ф.; Гуммель, А.В.; Кришталь, А.А.; Олесь, В.Ю. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Досліджено можливість розповсюдження відомих методів стохастичної ідентифікації на багатовимірні системи, що генерують дані з обмеженою невизначеністю. У загальному випадку показано, що коректно можна відновити лише апроксимуючу модель зниженої порядковості. Досліджено відповідність параметрів такої моделі динамічним характеристикам досліджуваних об’єктів.