Симметрия и свойства записи генетической информации в ДНК - Гупал, А.М.; Гупал, Н.А.; Островський, А.В. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Показано, що для пар основ можливі два види симетрії, але в природі реалізований один ефективніший спосіб запису і зчитування інформації. Доведено, що із симетрії послідовностей основ витікає симетрія коротких послідовностей — окремих основ. На базі моделі ланцюгів Маркова показано, що симетрія послідовностей основ витікає з симетрії пар основ.