Численное решение некоторых обратных задач для эллиптических систем с использованием псевдообратных матриц - Сергиенко, И.В.; Дейнека, В.С. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Розглянуто ряд обернених задач для еліптичних рівнянь, що моделюють стан багатокомпонентних суцільних середовищ. Для дискретизації задач стану систем використовується метод скінченних елементів. Для числового розв’язання одержаних в роботі дискретних обернених задач пропонується використовувати псевдообернення матриць.