Асимптотическое решение задач управления медленными и быстрыми переменными с запаздыванием - Эфендиев, В.В. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Наведено огляд робіт з усереднення задач керування з запізненням для систем стандартного вигляду, для систем з повільними змінними та для систем з сингулярними збуреннями. Виокремлено прямі методи асимптотичного розв’язання таких задач і методи, що зводяться до асимптотичного розв’язання крайових задач принципу максимуму Понтрягіна.