Проблематика українського козацтва у колекціях краєзнавця Тараса Івановича Максим’юка - Гончарук, Т.; Мисечко, А. (Чорноморська минувшина, 2013)
Стаття присвячена відомому одеському колекціонеру та краєзнавцю Тарасу Максим’юку, якому 2013 р. виповнилося 70 років. В ній подано короткий біографічний нарис Т. Максим’юка й охарактеризовано головні напрямки його наукової та популяризаторської діяльності. Особливу увагу приділено виставкам експонатів та публікаціям Т. Максим’юка, присвяченим історії українського козацтва. Зокрема, дослідження та видання Т.Максим’юком листівок А. Ждахи, автографа Д. Яворницького та ін.