Оптимальное робастное управление линейными системами по неточным измерениям выходных сигналов - Дмитрук, Н.М. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Досліджено задачу оптимального керування лінійною нестаціонарною системою зі збуреннями, множинною невизначеністю в початковому стані і помилками вимірювань вихідних сигналів. Запропоновано загальну схему побудови в режимі реального часу оптимальних робастних зворотних зв’язків за виходом, з урахуванням можливості замикання системи і подальшої корекції керування (оптимальний замкнений зворотний зв’язок).