Решение задачи о ранце: постоптимальный анализ и метод ветвей и границ - Михайлюк, В.А. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Запропоновано алгоритм постоптимального аналізу для визначення точних розв’язків сімейства споріднених задач про ранець, до яких належить вихідна задача. Обчислювальний експеримент показує, що середній час розв’язання задачі сімейства принаймні в десять разів менший за час розв’язання вихідної задачі методом гілок і меж.