Математическая модель геоинформатики для исследования динамики локально-неравновесных геофильтрационных процессов - Булавацкий, В.М. (Проблемы управления и информатики, 2011)
У статті представлено математичну модель для дослідження локально-нерівноважних геофільтраційних процесів сольових розчинів. Розглянуто постановку нелінійної крайової задачі фільтрації, запропоновано алгоритм наближеного розв’язання, а також наведено результати чисельної реалізації розробленого алгоритму.