Применение онтологий и методов текстового анализа при создании интеллектуальных поисковых систем - Глибовец, Н.Н.; Глибовец, А.Н.; Шабинский, А.С. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Розглянуто основні методи текстового аналізу та базових ролей онтологій при створенні інтелектуальних пошукових систем інформації. Наведено приклади використання онтологій на етапах збору та класифікації інформації, інтерпретації користувацьких запитів, безпосередньо пошуку релевантної інформації в документі.