Від унісексу до жіночої домінанти: аналіз гендерних відносин у субкультурі хіпі - Ленська, В. (Матеріали до української етнології, 2014)
Приводом для написання статті стала певна тенденція сучасного суспільства до фемінізації масової культури. Тут ми спробуємо проаналізувати загальнокультурну ситуацію, проводячи аналогії і враховуючи закономірності розвитку субкультури хіпі. На прикладі субкультури легше простежити зародження, розвиток і наслідки того чи іншого культурного явища. Це пов’язано з тим, що покоління в субкультурі змінюються значно частіше. Саме тому, знайшовши деякі аналогії в русі хіпі, ми можемо гіпотетично спрогнозувати тенденції розвитку культурних явищ у світовому масштабі.