М-обучение радиально-базисных сетей с использованием асимметричных функций влияния - Руденко, О.Г.; Бессонов, А.А. (Проблемы управления и информатики, 2012)
Розглянуто робастний підхід до навчання радіально-базисних мереж за наявності завад вимірювань, що мають несиметричні розподілення. Для мінімізації запропонованих асиметричних функціоналів використовуються алгоритми Гаусса–Ньютона і Левенберга–Марквардта. Оцінювання параметрів завад здійснюється за допомогою алгоритму стохастичної апроксимації. Наведено результати моделювання, що підтверджують ефективність запропонованого підходу.