Автобіографія Євгенії Спаської - Спаська, Є. (Матеріали до української етнології, 2015)
Увазі читачів пропонуємо автобіографію видатної дослідниці народних промислів i ремесел Євгенії Юріївни Спаської, яку вона написала 1965 року під час передачі свого архіву в Україну. Матеріали надійшли з Алма-Ати, де Євгенія Юріївна на той час проживала. Так далеко від дому вона потрапила після того, як була репресована 1934 року й заслана на три роки в м. Уральськ. Після заслання, очевидно, дослідниці не дозволили жити в Україні, тому вона не повернулася на батьківщину, а залишилася в Казахстані.