Численный метод решения диффузионной системы Лотке–Вольтерра с разрывными коэффициентами для задачи конкуренции компаний - Акименко, В.В.; Ефименко, А.А. (Проблемы управления и информатики, 2012)
Розглянуто систему квазілінійних параболічних рівнянь типу Лотке–Вольтерра (дифузійна модель) з розривними коефіцієнтами для задачі конкуренції компаній. З використанням інтегро-інтерполяційного методу побудовано явні тришарові різницеві схеми, що відповідають принципу максимуму. На тестових прикладах для групи з трьох конкуруючих компаній проілюстровано збіжність різницевих розв’язків методом сіток, що згущуються.